Zöldségételek


Májkrémmel töltött patisszon

Hozzávalók:

  • 4 fiatal, közepes nagyságú patisszon
  • 1/2 citrom
  • 1 dkg só
  • 3 kis doboz sertésmájkrémkonzerv
  • 1 késhegynyi pástétomfűszer
  • 0.3 dl konyak
  • 0.5 dl tejszín
  • 5 dkg ribiszke
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

  1. A meghámozott patisszon magvas belét kivájom, vigyázva, hogy ne lyukasszam át a zöldség húsát. A kivájt patisszonokat citromos, sós vízben kb. 10 percig főzöm. Utána kiveszem őket és hagyom kihűlni.
  2. Közben a májkrémet a pástétomfűszerrel, a konyakkal és a tejszínnel habosra keverem, és megtöltöm vele a patisszonokat. Ribiszke vagy szőlőszemekkel díszítem és lehűtöm.
  3. Tejföllel ízesített és hígított, kapros vagy tormás majonézt adok hozzá.

Jó étvágyat!


Retró receptek
2024 Minden jog fenntartva!
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el