Zöldségételek

Májkrémmel töltött patisszon
Hozzávalók:
- 4 fiatal, közepes nagyságú patisszon
- 1/2 citrom
- 1 dkg só
- 3 kis doboz sertésmájkrémkonzerv
- 1 késhegynyi pástétomfűszer
- 0.3 dl konyak
- 0.5 dl tejszín
- 5 dkg ribiszke
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
- A meghámozott patisszon magvas belét kivájom, vigyázva, hogy ne lyukasszam át a zöldség húsát. A kivájt patisszonokat citromos, sós vízben kb. 10 percig főzöm. Utána kiveszem őket és hagyom kihűlni.
- Közben a májkrémet a pástétomfűszerrel, a konyakkal és a tejszínnel habosra keverem, és megtöltöm vele a patisszonokat. Ribiszke vagy szőlőszemekkel díszítem és lehűtöm.
- Tejföllel ízesített és hígított, kapros vagy tormás majonézt adok hozzá.