Töltött húsok, vagdaltak



Majoránnás vagdalt húspogácsa

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:

  • 80 dkg félkövér sertéshús
  • 3 dl olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál majoránna
  • 1 késhegynyi őrölt feketebors
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa


Elkészítés:

  1. A sertéshúst kutterral jól összevágom, vagy húsdarálón ledarálom. Kevés olajban kissé megpirítom a finomra vágott vöröshagymát, majd a húshoz teszem. A feltört tojással, sóval, majoránnával és őrölt borssal jól összedolgozom a húst. Szép egyenletes, kb. mokkás csésze átmérőjű pogácsákat formálok belőle.
  2. A vagdalt pogácsákat zsemlemorzsában megforgatom, és középforró olajban egyszer megfordítva, lassan, szép barnára sütöm.
  3. Paprikás-hagymás tört burgonyát készítek hozzá. Személyenként- a pogácsák nagyságától függően- 2-3 db-ot számítok. Savanyúságot vagy friss salátát javaslok hozzá.


Jó étvágyat!


Hunyadi töltött rostélyos

Elkészítési idő: 2 óra

Hozzávalók:

  • 60 dkg rostélyos színhús
  • 1 késhegynyi törött bors
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 10 dkg makaróni
  • 4 dl tejföl
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg zsír
  • 12 dkg vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom


Elkészítés:

  1. A rostélyost szeletekre vágom, vékonyra verem, megsózom, megborsozom.
  2. Elkészítem a tölteléket:a vajat a két tojássárgájával habosra keverem, hozzáadom az apróra tördelt, kifőzött makarónit, a sót, a törött borsot, egy evőkanál tejfölt, az apró kockára vágott sonkát és a tojásfehérje habját.
  3. A tölteléket a hússzeletekre kenem, a széleit felhajtom, felgöngyölöm, és spárgával megkötözöm.
  4. Serpenyőben a töltött húsokat a forró zsíron elősütöm, és egy lábasra átteszem. A serpenyőben maradt zsírba a finomra vágott hagymát aranysárgára pirítom. A tűzhelyről lehúzva megpaprikázom, megsózom 6 dl vízzel felöntöm, és fedő alatt puhára párolom. Amikor a hús megpuhult, kiemelem, a spárgát eltávolítom, és a párolólevet tejfölös habarással besűrítem. Végül felforralom, és ha kell, utóízesítem.
  5. Tálaláskor a húsokat ferdén felszeletelem,  és a tál aljára öntött mártásra helyezem. Paprikával és paradicsommal díszítem. Köretnek sült kockaburgonyát adok mellé.


Jó étvágyat!


Borjújava libamájjal töltve

Elkészítési idő: 1,5 óra

Hozzávalók:

  • 16 dkg libamáj
  • 8 dkg sertészsír
  • 1/2 paradicsompaprika
  • 1 csipetnyi őrölt bors
  • 1 késhegynyi vöröshagymás só
  • 80 dkg borjúdió
  • 20 dkg kelbimbó
  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg konzerv csemegekukorica
  • 15 dkg konzerv zöldborsó
  • 8 dkg vaj


Elkészítés:

  1. A libamájat kisebb szeletekre vágom. Kevés zsírban, apróra vágott paradicsompaprikával megsütöm. Közben kevés borssal és vöröshagymás sóval meghintem.
  2. A borjúdióból négy, kb. kétujjnyi vastag szeleteket vágok, majd vékony, hegyes késsel a szeletek oldalát mélyen bemetszem úgy, hogy a nyílás a hús közepe felé szélesedjen. Mindegyik húsdarabot megtöltöm a sült libamájszeletekkel, a nyílásokat hústűvel összetűzöm. Megsózom, és kevés zsírban mindkét oldalán szép lassan megsütöm.
  3. A megtisztított kelbimbót és a vékony hasábokra vágott sárgarépát külön-külön sós vízben megfőzöm. A konzervzöldségeket felmelegítem.
  4. Tálaláskor a borjújavát felszeletelem, és a leszűrt, olvasztott vajjal leöntött főtt zöldségekkel kínálom.


Jó étvágyat!


Retró receptek
2024 Minden jog fenntartva!
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el